Thursday, 23 December 2010

Perihal Tentang Jodoh

Assalamualaikum(Peace be unto you)...
to all fellow readers...
ntah kenapa...asyik bile tibe jer pepagi buta...
ak didatangi ilham untuk menulis...hahaha...
strange isn't it...

Okaylah...pada kali ini seperti anda2 semua tahu..
our topic today is.....
JODOH!!!....haha...
rata2 org bila disebut perihal jodoh mereka,pasti ada yang tersenyum...ha3
bila bercakap tentang jodoh...
bagi mereka2 yang dah berkahwin...
maybe mereka dah met the person that they will share their life until the very end of their life...
oklah...but for us(including me)...ha3...

Honestly. I really envy those who had married...
al maklumlah...sjak cuti nie asyik tgok org kahwin je...
Alhamdulillah...sahabat ak merangkap senior ak dah pun melaksanakan fitrah dan sunnah nabi ini...Alhamdulillah...moga kekal hingga ke akhir hayat...amin...
hahaha...ble ak tgok mereka...wah3..
ase ak plak yang tringin nak kawen cpat2...hhaha...
op3...study x abes lagi..so mak ak x bagi...
lagi satu...calon pon xde lagi...kah3...
tapi..seriously ak ckup2 seronok melihat org yang melaksanakan sunnah nabi nie...
bukankan perkahwinan itu ibarat mendirikan masjid...haha..
lagi 1...sebarang perhubungan dah konferm2 halal...
haha...

Bukankah Allah menciptakan lelaki menjadi pasangan kepada perempuan...
haha...dlm quran pon Allah Azawajalla byk menghighlightkan perihal terjadinya laki2 untuk perempuan...sbg contoh...surah An- Naba' ayat 8...

وَخَلَقۡنَـٰكُمۡ أَزۡوَٲجً۬ا (٨
dan kami jadikan kamu berpasang-pasangan....


so dear readers...
kalau nak cerita bab nie pon sampai ble2 x habis...
dan insyallah kita mencari perhubungan yang halal..
dan tiada yang halal melainkan melalui ikatan yang sah..
dan yang halal itu mendapat keredhaan Allah..Insyallah..
so dear readers...
think about it...
hidup di dunia is not forever...
MAY ALLAH BLESS ALL OF YOU...

dan ini doa kepada org2 yang baru kahwin yang diajar oleh Nabi SAW...ku tujukan khas pada mereka2 yang baru kahwin especially to Faiz Fahmi and Imran...Barakallahu feekum...


بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير

Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.

1 comment:

  1. waaa..... nak kawin.... wakakaka....

    ReplyDelete

There was an error in this gadget